ICO

ICO

De cryptomarkt heeft in 2017 een ongekende vlucht genomen als het om populariteit gaat. Nog steeds zijn er heel veel mensen die besluiten om in te stappen en te gaan investeren. Daar zijn dan ook meer dan genoeg kansen en mogelijkheden voor. Wanneer je jezelf wat gaat verdiepen in de wereld van de cryptocoins, kom je al snel heel veel termen tegen die je wellicht nog niet kent. Zo is ICO een belangrijke term. Maar wat is het eigenlijk precies? Hoe werkt het en wat zijn de risico’s? Hieronder vertellen we je er alles over.

Wat is een ICO

ICO is een afkorting die staat voor Initial Coin Offering. Het is min of meer een vorm van crowdfunding die door de ontwikkelingen in de cryptowereld is ontstaan. Veel beginnende cryptoprojecten maken er gebruik van met de bedoeling een vliegende start te maken. Het is wel belangrijk om goed op te letten. Er zitten tussen de vele ICO’s namelijk ook projecten waarmee je vooral heel veel geld kunt verliezen. ICO is bedoeld om geld op te halen om een bepaald cryptoproject te starten. Het gaat vaak om een periode waarin gebruikers de mogelijkheid wordt geboden om cryptomunten van het nieuwe project aan te schaffen. Deze kunnen meestal worden betaald met Bitcoin of Ether. Daarbij gaat het om de eerste munten die van een bepaald project beschikbaar zijn.

Hoe wordt de waarde van deze coins bepaald?

Er zijn verschillende manieren om de waarde te bepalen van nieuwe coins. Sommige ICO’s bepalen vooraf een limiet of doel en hebben dus ook een vast bedrag in hun hoofd dat behaald moet worden. Ze werken dan ook met een vaste prijs tijdens de ICO. Andere ICO’s kiezen er juist voor om een de prijs afhankelijk te laten zijn van het geld dat opgehaald wordt. Daarbij stijgt de prijs van de coins als er meer geld wordt opgehaald. Per ICO verschilt het dus hoe de waarde bepaald wordt. Het is verstandig om hier vooraf altijd even naar te kijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien kan de wijze waarop de waarde bepaald wordt een belangrijk aspect zijn in de keuze om al dan niet te investeren in een bepaalde ICO.

Risico’s

In principe kan iedereen meedoen met een ICO. Houd echter wel in je achterhoofd dat je altijd bepaalde risico’s loopt. ICO’s worden namelijk nog niet gereguleerd waardoor er behoorlijk veel scams voorkomen. Daarbij gebruiken de mensen behoorlijk veel verschillende tactieken om dergelijke scams op te zetten. Daardoor is het lastig om ze te herkennen en trappen er veel mensen in. Het is dan ook erg belangrijk dat je vooraf altijd goed onderzoek doet voordat je besluit om in een ICO te investeren. Het gebeurt meer dan eens dat mensen een coin opzetten en mensen over halen om hier in te investeren. Zodra ze genoeg geld hebben, verdwijnt de coin volledig en ben je als investeerder je geld kwijt. Let dus goed op waar je in investeert en doe vooraf goed onderzoek naar de ICO.