Airdrops

Airdrops

De populariteit van cryptocoins is in 2017 behoorlijk toegenomen. Dat heeft natuurlijk vooral met de stijging van de waarde te maken. Nog steeds stappen er elke dag opnieuw veel nieuwe investeerders in. Stilstand is uiteraard achteruitgang en daarom vinden er op het gebied van cryptocoins ook voortdurend nieuwe ontwikkelingen plaats. Het is lastig om al deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer cryptoprojecten die ervoor kiezen om te starten met een airdrop. Ooit van een airdrop gehoord? Hieronder kom je er alles over te weten.

Wat is een airdrop

Het principe van een airdrop is eigenlijk vrij eenvoudig. Bij een nieuwe project van cryptocurrency worden de eerste tokens of coins die beschikbaar komen aan geïnteresseerde traders gegeven. Dat werkt dus een beetje hetzelfde als ICO. Het grote verschil is echter dat je bij ICO moet betalen terwijl de eerste coins bij airdrops gratis zijn. Dat is uiteraard bedoeld om aandacht te creëren voor het nieuwe project. Het is een versimpelde variant van ICO waardoor het zeer aantrekkelijk is bij kleinere projecten. Het vereist namelijk ook veel minder werk.

En er is nog een andere reden waarom steeds meer projecten voor een airdrop kiezen. Bij ICO worden de coins door de traders vaak verkocht zodra deze op een exchange verschijnen. Bij een airdrop richt men zich meer op loyale klanten en het opbouwen van een community. Overigens vindt een airdrop lang niet alleen plaats bij de start van een bepaald project. Ook projecten die al even lopen kunnen een airdrop doen en gratis tokens geven aan bepaalde investeerders. Daarmee bedanken ze de investeerders min of meer voor hun vertrouwen.

Lees de voorwaarden

Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een airdrop met vaste regels en afspraken. Iedere airdrop heeft weer eigen voorwaarden en regels. Er zijn echter wel bepaalde voorwaarden die je bij vrijwel ieder project tegen komt. Zo dien je vaak lid te worden van een Telegram groep en berichten van het project op social media te verspreiden. Daarnaast dien je uiteraard een wallet te hebben om de tokens in te ontvangen.

Opvallend is trouwens dat het merendeel van de airdrops plaatsvindt bij projecten van het Ethereum platform. Wanneer bestaande projecten een airdrop organiseren, dien je al munten ervan op een wallet te hebben staan. Anders heb je geen recht op de gratis coins. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om de officiële wallet. Lees dus altijd goed de voorwaarden en regels van een airdrop voordat je besluit om eraan mee te doen.

Is het de moeite waard?

Op die vraag kunnen we een heel kort antwoord geven: ja! Simpelweg omdat het geen geld en nauwelijks moeite kost om mee te doen aan een airdrop. Je investeert niets en verliest dus ook sowieso niets. Bovendien kunnen bepaalde airdrops ontzettend lucratief zijn en kun je er heel veel geld mee verdienen. Om een klein voorbeeld te geven: in oktober 2017 werden er BlUE tokens weggeven, waarvan je er in totaal 10.000 kon krijgen. Nog geen drie maanden later was de waarde van die 10.000 BLUE tokens gestegen tot maar liefst 20.000 dollar. En dat zonder dat je erin hebt geïnvesteerd. Natuurlijk zijn het niet allemaal succesverhalen, maar je loop geen enkel risico aangezien je de coins gratis krijgt. Het kan dus wel degelijk heel erg lonend zijn om mee te doen aan een airdrop.

Overzicht met lopende Airdrops

Gratis coins verdienen door in te schrijven